GRATIS verzending in België

Happy Chinese New Year!!

Ongeveer 1/6 van de totale wereldbevolking viert binnen een paar dagen Chinese New Year. De exacte datum wordt bepaald door de cylcus van de maan. Dit jaar valt CNY op 28 januari.

Het is een prachtig familiefeest dat jaarlijk een grote volksverhuizing teweeg brengt. Veel Chinezen hebben nl. enkel verlof tijdens CNY en willen dan uiteraard dit verlof vieren met hun familie. Vaak woont de familie nog buiten de stad en dus moet er gereisd worden!

Overal waar er gevierd wordt zie je veel rood; rode lampionnen, rode kleren, …  De kleur rood zou namelijk een kwade geest wegjagen.

Op basis van de Chinese dierenriem verandert het teken ieder jaar, dit jaar gaan we van het jaar van de aap naar het jaar van de haan. De kinderen die dit jaar geboren worden zouden heel loyaal, punctueel en verantwoordelijk zijn. 🙂

Nog een leuke gewoonte is dat kinderen met CNY een ‘red envelop’ krijgen. In die red envelop zit wat drinkgeld. Ondertussen is die gewoonte uitgebreid en nu geven zelfs bedrijven een red envelop aan hun werknemers, krijg je bij een bezoek aan een restaurant ook een red envelop met kortingsbonnen,…

Omdat we bij BG toch ook een beetje Aziatisch zijn 😉 geven we jullie graag een paar tips over welke juwelen jullie tijdens de komende weken kunnen dragen!

Happy CNY of Gōngxǐ fācái!

With ginger love,

Lindsay & Sofie

Share this post
  , , , , , , ,


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *